West, zuid, oost, noord, west

West, zuid, oost, noord, west

Zoals de kinderen heel goed wisten, houden wij ervan om per trein te reizen. (Niet voor niets trouwden we in Museum Buurtspoorweg tussen de treinen). Ze gaven ons dan ook een toepasselijk cadeau: Interrailpassen!

We hadden een mooie challenge voor onszelf bedacht om de passen flink uit te buiten: We wilden in alle Bundesländer van Duitsland minstens één geocache hebben gevonden.

Van de zestien deelstaten hoefden we er elk nog maar drie, waarvan twee dezelfde. In totaal moesten we dus vier deelstaten af: Baden-Württemberg (Roy), Thüringen, Sachsen-Anhalt (ik) en Mecklenburg-Vorpommern.

Waarom zouden we het hierbij laten?

Bij Flagstack kun je in elke hoofdstad van een deelstaat een speciaal vlaggetje cappen (pakken). Als je ze allemaal hebt, verdien je daar een badge mee. (Deze challenge is er ook voor de Nederlandse provinciehoofdsteden).

Oké, even inventariseren dus wie wat al heeft en wat we kunnen inpassen in de route van ons hoofddoel geocachen.

Baden-Württemberg hadden we allebei nog niet. Daarmee kwam Stuttgart op het lijstje. München (Beieren) had ik nog niet. Erfurt (Thüringen), Dresden (Sachsen), Magdeburg (Sachsen-Anhalt) en Schwerin (Mecklenburg-Vorpommern) verschenen eveneens op het lijstje. Daarmee hebben we nog niet alle vlaggetjes te pakken, maar wel degene die het verst weg liggen.

We maakten een reisplan:

  • Zondag naar Mannheim
  • Maandag via Stuttgart naar München
  • Dinsdag München
  • Woensdag via Erfurt en Dresden naar Magdeburg
  • Donderdag Magdeburg
  • Vrijdag via Schwerin naar huis

En zo gingen we van west naar zuid naar oost naar noord en weer terug naar west. Het lijken wel de stations van monopoly 😉

Mooie plannen, maar of ze zo uitpakten als we bedacht hadden?

Wordt vervolgd…

En we zijn vertrokken…

Flagstack is een GPS-gebaseerde outdoorgame. Je speelt het door (virtuele) vlaggetjes te cappen (pakken), waarmee je punten behaalt. Je kunt je bij een team voegen en (zo fanatiek als je zelf wilt) meespelen in de maandelijkse battle. De app is gratis te downloaden. Meer info? Roy en ik zijn de volunteers voor Nederland. Stuur ons gerust een berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *