We stomen door?

We stomen door?

We stomen door, schreef ik in het vorige blog dat ik eind juni plaatste.

Daarna werd het stil op het blog en was er van doorstomen niets te zien. Maar achter de schermen we hebben wel degelijk flink doorgestoomd!

We keken al een poosje uit naar een ander huis en ineens kwam dat op ons pad en het was nog snel beschikbaar ook!

We hebben even zitten dubben en er daarna voor gekozen om zo snel mogelijk over te gaan. Dat waren intensieve dagen en weken, waarin veel geregeld en nog meer in- en weer uitgepakt moest worden.

Inmiddels vinden we hier onze draai, maken we nieuwe gewoontes en zijn we er al een heel eind aan gewend dat we weliswaar nog steeds op een grasveld en stoplichten (Almelo hè? 😉 ) uitkijken, maar dat dat een heel ander grasveld en heel andere stoplichten zijn.

We genieten van de rust en – met mijn allergieën ben ik geen tuinierder – missen onze tuin geen ogenblik.

Vandaag ben ik weer aan het schrijven gegaan – een nieuw deel van Iza -, maar vorige week hadden we nog een paar vakantiedagen, die we in Rotterdam doorbrachten met ’toeristje-spelen’ en natuurlijk ook met Flagstack en geocaching.

Waar sommige mensen wegspoelden van de camping boften wij enorm met het weer. Alleen vrijdagochtend een flinke bui, maar toen waren we binnen bij Miniworld.

Het wordt ook nacht in Miniworld

Op donderdag kwamen we tegen koffietijd aan op Rotterdam CS.

We namen de tram naar Wilhelminaplein waar we wat geocaches zochten en vonden. Op één na, daar waren ze precies op de plek waar we zijn moesten bezig met een fotoshoot 🙂

Onze eerste cache van de dag met uitzicht op de Erasmusbrug en de Euromast in de verte

Daarna deden we een rondvaart door de havens met de Spido. Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit eerder heb gedaan, dus dat ‘gebrek in mijn opvoeding’ hebben we hiermee goed gemaakt.

Nadat we afgemeerd waren, gingen we al Flagstack spelend naar ons hotel, waar we incheckten. We hadden zin in sushi en zochten daarom een sushirestaurant. O, wat hebben we lekker gegeten!

Zo lekker!

Na het eten pakten we de tram naar de Euromast. Roy kon zich niet herinneren er ooit op geweest te zijn, dus ook dat ‘gebrek in de opvoeding’ hebben we goedgemaakt 😉

De volgende ochtend ontbeten we op ons gemakje in het hotel. Ik kan daar zo van genieten!

Daarna gingen we naar Miniworld waar we een kaartje voor het tijdslot van 10 uur hadden. Tot onze verrassing kwamen we er wat van de prachtige bouwsels tegen die tijdens de opdrachten van het modelbouwprogramma ‘Klein maar fijn’ gemaakt zijn. Erg leuk om die in het echt te zien!

Toen we alles in Miniworld uitgebreid bewonderd hadden, was het tijd voor de lunch en daarom brachten we een bezoek aan de Markthal. Die stond bij ons allebei nog op het to-do-lijstje.

We aten ramen. Erg lekker!

Daarna was het tijd om naar huis te gaan. Hoe fijn is het om thuis te komen in een huis waar misschien nog niet alles een definitieve plek heeft, maar waar je je al wel helemaal thuis voelt!

Eén gedachte over “ We stomen door?

 1. Ha Simone,
  Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Veel plezier in jullie nieuwe woning.
  Leuk dat jullie in Rotterdam geweest zijn. Voor mij zijn dat allemaal bekende plekjes. Ik woon daar niet ver vandaan. Ridderkerk ligt dicht tegen Rotterdam aan.
  Je had gerust langs kunnen komen. 😉
  Ik heb inmiddels je boek: Geef me de moed, uit.
  Treffend hoe jij de problematiek van de ziekte sarcoidose hebt verwoord. Ik heb SLE, een auto immuunziekte dat met de klachten veel overeen komt. Vermoeidheid en pijn. Grenzen aangeven, energie verdelen, enz. Altijd het gevoel te hebben je moeten te verontschuldigen als het niet gaat. Zowel lichamelijk als psychisch en op sociaal gebied heeft het enorm impact.
  Mooi dat je dit in een boek hebt verwerkt.
  H. Groet, Thea Zoeteman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *