Wat was jouw zoekcriterium voor de vakantie?

Wat was jouw zoekcriterium voor de vakantie?

Wat was jouw zoekcriterium voor de vakantie? Waarom heb je nu juist voor deze locatie gekozen?

Het weer, de zee en het strand, de bergen, de bossen, de mooie karakteristieke plaatsjes… Vaak is het van alles een beetje, is mijn ervaring.

Voor ons was het dit jaar anders, want Mirjam gaf aan zin te hebben in een ‘rodelvakantie’…

Nu slaan wij geen Sommerrodelbahn over als we er een tegenkomen, dus je begrijpt dat dat niet tegen dovemansoren gezegd was.

Een rodelbaan… dat was dus ons eerste zoekcriterium. We struinden het internet af naar Sommerrodelbahnen, onthielden verschillende opties en kozen uiteindelijk voor de rodelbaan in Bodenwerder.

Waarom?

Om verschillende redenen.

Allereerst was dit een van de weinige rodelbanen waar je een jaarabonnement kunt kopen. Als je (bijna) elke dag wilt rodelen, heb je die er zo uit. Daarbij was het nog geen 2,5 uur rijden, dus met een beetje goede wil kunnen we er later zelfs voor een dagje naar toe. Bodenwerder ligt ook nog eens in een prachtige omgeving aan de rivier de Weser.

Check!

Nu nog een vakantiehuisje.

Dat leek eerst wat minder vlot te gaan (tenzij we flink de portemonnee zouden trekken) en daarom keken we wat verder in de omgeving. In Hamelen vonden we een appartement dat ons erg geschikt leek. Het was nieuw op de site, dus reviews waren er nog niet, maar de foto’s waren veelbelovend.

Oké, Hamelen was misschien iets verder (20-25 minuten rijden) vanaf de rodelbaan, maar Hamelen is wel een erg leuk plaatsje, waar genoeg te doen is.

Perfect!

We bestelden mooi weer, met temperaturen van maximaal 23 graden.

Helaas is er met die bestelling iets mis gegaan. De cijfertjes waren omgedraaid en we kregen een royale 32 graden geleverd…

Of de rest van de vakantie wel naar verwachting was, lees je in het volgende blog.

Eén gedachte over “ Wat was jouw zoekcriterium voor de vakantie?

  1. Mijn zoek criterium is altijd of ik mooi kan buiten eten aan zee in de buurt, dat maakt de hele vakantie de moeite waard. Een mooi huisje is natuurlijk belangrijk maar om fijn te kunnen eten is echt de prioriteit, ik zit altijd aan het strand of op en terrasje. Leuk om te lezen wat andere mensen belangrijk vinden, altijd interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *