The Big Bang Theory, een douchegordijn en koffie

The Big Bang Theory, een douchegordijn en koffie

Onlangs wilde ik kijken voor een nieuw douchegordijn. Het oude was na jaren trouwe dienst aan vervanging toe.

‘Dezelfde als in The Big Bang Theory,’ riep mijn dochter meteen. ‘Kan dat?’

‘Geen idee. Hoe ziet die er eigenlijk uit?’ vroeg ik.

‘Als het Periodiek Systeem natuurlijk.’ (Heel natuurlijk 😊)

Even googelen leverde een resultaat op bij een webwinkel waar ik wel vaker iets besteld heb. Het had een nette prijs en daarbij is het natuurlijk heel educatief 😉 Ik heb niet verder gekeken en meteen de bestelling geplaatst.

De volgende dag werd het pakje al geleverd. Ons vorige douchegordijn was blijkbaar XXL, want deze haalde de badkamervloer bij lange na niet. Ik ging voor de simpele oplossing: een paar sets douchegordijnringen (leuk woord voor galgje) maakten het gordijn precies pas.

Natuurlijk hangt het gordijn zo dat je onder de douche de goede kant bekijkt

Tja, en wat doe je dan? Je gaat staan puzzelen onder de douche 🙂 Welke namen en woorden kun je maken? Als een naam niet lukt, lukken de initialen dan wel?

Je kunt lang niet alle namen maken. Maar ‘Simone’ blijkt op verschillende manieren gevormd te kunnen worden. Mijn voorkeur gaat uit naar Silicium (Si), Molybdeen (Mo) en Neon (Ne).

Even stoeien op de computer plus een basic shirtje dat al in de kast lag en voila!

Si Mo Ne
Silicium Molybdeen Neon

Nu wilde ik nog wat leuks op de voorkant van het shirt. Liefst iets ‘scheikundigs’ voor de link naar de achterkant van het shirt. Ik ga in zulke gevallen graag een poosje op Pinterest snuffelen. Met resultaat, want al snel kwam ik een quote tegen die me op het lijf geschreven is.

Nu de lente is losgebarsten, kan ik het meteen dragen ook. Al zullen vanwege het zoveel mogelijk thuisblijven niet veel mensen het zien. Maar dat komt wel weer.

Wat is jullie favoriete naam of woord gemaakt van de symbolen uit het Periodiek Systeem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *