Boekenjaar 2020

Boekenjaar 2020

Wat was 2020 een bijzonder jaar voor iedereen met – uiteraard – corona als grote gemene deler. Eveneens delen we massaal de hoop dat 2021 in dat opzicht een veel beter jaar wordt. We zijn 2021 in lockdown begonnen. Hoe zullen we het eindigen? Ik wens jullie in elk geval een fantastisch en gezegend 2021 toe met veel lichtpuntjes om je slingers aan op te hangen!

Mijn boekenjaar 2020 begon met nagenieten van de feestelijke kookworkshop in december 2019 (toen corona nog iets vaags ver weg in China was) ter gelegenheid van Zoals je bent, mijn tiende roman voor uitgeverij Zomer & Keuning.

In de weken na het verschijnen van Zoals je bent bleek dat het boek erg goed ontvangen werd en daar ben ik natuurlijk superblij mee.

In maart volgde Hostel aan zee dat eveneens goed ontvangen werd. Ook het schrijven ging zo’n beetje volgens planning. Hier wat vertraging en daar ineens een tussensprint, ach, zo gaat dat bij het schrijven. Voor de zomervakantie kon ik zoals gepland twee manuscripten voor romans voor 2021 aanleveren. Intussen begon ik op verzoek van uitgeverij Den Hertog aan een nieuwe uitdaging.

Ik schrijf voor hen de populaire paardenboekenserie In Galop over Iza en haar muisgrijze pony Muis. Of ik een ’tienermeidenpaardenboek’ wilde schrijven? Wat een leuke uitdaging. Natuurlijk! Inmiddels is ook dat manuscript naar de uitgever, die er enthousiast op reageerde en een positieve (dat is in de geval ook echt positief 😉 ) uitgeefbeslissing nam.

Ook een nieuw deel van Iza vond zijn weg naar de uitgever en ook hier werd enthousiast op gereageerd. Zulke reacties zijn beslist lichtpuntjes om mooie slingers aan op te hangen. Intussen verscheen in september Iza en het ruiterbewijs.

Hekkensluiter in 2020 was Dubbel spel dat in december verscheen.

Op het randje van het nieuwe jaar las ik een mooie recensie van Dubbelspel van Lisanne op Hebban. Ik heb er meteen een feestelijke slinger aangehangen.

We sluiten het hoofdstuk 2020 en bladeren door naar 2021. Ook dit jaar staan er mooie boeken op stapel. Daarover de volgende keer meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *