Storm, lente en schrijfupdate

Storm, lente en schrijfupdate

Poeh, wat heeft het gestormd! We maakten met de stormen Dudley, Eunice en Franklin binnen één week zelfs een unieke drielingstorm mee. De laatste keer dat die genoteerd kon worden, is bijna honderd jaar geleden, in 1928.

Interessant feit, maar als je bij een of meer van deze stormen persoonlijke en/of materiële schade hebt opgelopen, is dat natuurlijk helemaal niet grappig.

Sterkte voor iedereen die, op welke wijze dan ook, last heeft van de gevolgen van de stormen.

Zaterdag, toen Eunice wat in hevigheid was afgenomen en Franklin nog onderweg was, waren we in Hoogeveen. Met mijn fotocamera trok ik een uurtje een meer dan kleddernat park in.

Heerlijk om zo even een uurtje rond te struinen en je hoofd leeg te maken. Heerlijk om te genieten van de ontluikende natuur.

Een monster…

Prachtig, die uitbottende bomen en bloeiende sneeuwklokjes. Korstmossen vind ik ook altijd zo mooi met hun fijne structuren en schitterende kleuren.

Het is misschien een gekke gewoonte, maar ik kijk altijd graag in de diepte van flinke regenplassen.

Bijzonder toch?

Het doet me een beetje denken aan de litho ‘Drie werelden’ van M.C. Escher.

Schrijfupdate

De afgelopen tijd was ik bezig aan mijn 17e roman voor de romanserie van Zomer & Keuning. Wow, de 17e alweer! Wat lijkt het nog maar kort geleden dat mijn eerste roman ‘Ster van hoop’ uitkwam.

Dat was in 2013, bijna tien jaar geleden alweer. Het fysieke boek is allang uitverkocht, maar als e-book is Ster van hoop nog steeds te koop en ook te leen bij bijvoorbeeld de Online bibliotheek (gratis als lid van de Openbare Bibliotheek) en Kobo Plus (i.s.m. Bol.com).

Goed, dat terzijde… Ik was dus bezig aan mijn 17e roman, waarin Chantal na het overlijden van haar moeder een oud documentje vindt dat de familieverhoudingen radicaal op de kop zet. Vorige week heb ik alles nog eens kritisch doorgenomen en maandag heb ik het naar de uitgever gestuurd. Daarna zie ik het nog wel verschillende malen terug voor redactie en controle van de proefdruk. Hopelijk verschijnt het in 2023.

De twee romans die dit jaar verschijnen, zijn vorig jaar al ingeleverd. Volgende maand verschijnt ‘Beschadigde tijd’ en in oktober ‘Het roer om’.

Inmiddels verdiep ik me alweer in het onderwerp voor een volgende roman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *