Schrijfupdate

Schrijfupdate

Leuk, die foto’s van ijsbellen en sneeuwklokjes, maar wordt het geen tijd voor een schrijfupdate?

Zeker wel!

Bij uitgeverij Den Hertog liggen twee manuscripten. Onder andere een nieuw deel van Iza, het paardenmeisje, waarin ze een nieuw avontuur beleeft samen met haar muisgrijze pony Muis.

Verder verschijnen er dit jaar twee romans in de Romanserie van uitgeverij Zomer en Keuning.

Voor november staat Kringen in het water gepland. Een heerlijk feelgood-verhaal voor in de knusse wintermaanden #cadeautip 😉

Deze week kreeg ik het manuscript van Geef me de moed terug voor de redactieronde. Geef me de moed verschijnt in mei.

Redactierondes en drukproeven nakijken zijn, zeker bij de romans, flinke klussen die er tussendoor komen. Dat wil zeggen, ik weet natuurlijk dat ze komen. Vaak ook wel bij benadering wanneer, toch doorbreken ze het schrijfritme. Dat geeft niet, het hoort erbij. Het grappige is dat je je altijd weer verbaast over de rare fouten die je gemaakt hebt en waar je overheen gelezen hebt voor je het manuscript instuurde.

Ik hoop vandaag te beginnen aan de correcties voor Geef me de moed. Ik hoop dat ik niet al te veel gekkigheid tegenkom.

Mijn focus ligt allereerst op de eerste versie van een romanmanuscript voor volgend jaar. Ik hoop dat komende week af te ronden. Voor ik het naar de uitgever stuur, neem ik het nog eens zorgvuldig door en herschrijf waar nodig. Ik let dan uiteraard op de verhaallijnen: kloppen de gebeurtenissen met elkaar, zowel in tijd als in actie? Als het vandaag donderdag is, dan kan het morgen geen maandag zijn. Als de hoofdpersoon een boswandeling maakt, is het onlogisch dat hij midden in het bos brood haalt bij de warme bakker. Verder let ik op schrijffouten, foute vervoegingen, herhalende woorden en consequent naamgebruik etc. Wat ik nogal eens moet corrigeren is ‘de’ in plaats van ‘ze’ en omgekeerd.

Intussen rijpen in mijn hoofd nieuwe verhalen, die graag woorden willen krijgen. Wat is schrijven toch leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *