Over Simone Foekens

Over Simone Foekens

Ik ben Simone Foekens en ik woon in de stad waar volgens Herman Finkers altijd wat te doen is. Een stoplicht springt rood, een stoplicht springt op groen. In Almelo is altijd wat te doen.

In 2009 verscheen mijn eerste boek, Gedropt, bij uitgeverij Den Hertog . Mijn droom om ‘ooit’ een boek te schrijven was uitgekomen! Het is misschien een beetje raar, maar mijn droom ging nooit verder dan dat ene boek dat ik zo graag wilde schrijven.

Toch bleef het niet bij Gedropt. Het jaar erna kwam PC Privé uit, ook een jeugdboek, en in de jaren daarna volgden er meer boeken. In 2013 verscheen mijn eerste roman, Ster van hoop, bij uitgeverij Zomer en Keuning. Inmiddels staat de teller al bijna op 30 boeken en ben ik nog volop aan het schrijven. Nog steeds is het een bijzonder moment om het eerste exemplaar van een nieuw boek in handen te krijgen.

‘Schrijven is een eenzaam beroep,’ zeggen mensen weleens. En dat is waar, ik schrijf het liefst als ik alleen ben of als de mensen om mij heen ook geconcentreerd bezig zijn. Heerlijk aan mijn bureau in onze gezellige hobbykamer. En… het is ook niet waar. Zeker in deze tijd is het makkelijk om digitaal met collega-auteurs en andere mensen in contact te blijven. Af en toe organiseren de uitgeverijen iets. Zo heeft Zomer en Keuning bijna jaarlijks een auteursdag en maakt Den Hertog er elk jaar in september een feestje van als alle nieuwe kinderboeken verschijnen. Daarnaast ben ik lid van de christelijke auteursvereniging Schrijvenderwijs. In april hoop ik de voorzittershamer over te dragen. In totaal heb ik er dan tien mooie bestuursjaren, eerst als secretaris en later als voorzitter, op zitten. We komen in principe drie keer per jaar bij elkaar voor een inspirerende dag met een lezing of workshop en gezelligheid. (Door de corona-maatregelen zijn de bijeenkomsten uiteraard al een paar keer niet doorgegaan.)

Ik schrijf niet alleen graag, maar ik lees ook graag. Ik ga zelden weg zonder mijn e-reader in mijn tas te stoppen. Gewoon, voor het geval dat… Ik vind een e-reader ongelooflijk praktisch. Je stopt hem zomaar in je tas en op vakantie neem je stapels boeken mee zonder te hoeven sjouwen.

Daarnaast heb ik te veel hobby’s nog andere hobby’s, zoals geocaching, Flagstack (ook een GPS-spel), (bord)spelletjes spelen, fotografie, wandelen en creatief bezig zijn.

Auteur Simone Foekens