Over Simone Foekens

Over Simone Foekens

Zolang ik me kan herinneren ben ik dol op lezen. Hele woensdagmiddagen bracht ik door in de bibliotheek van Bodegraven.
In die tijd waren er nog geen computers om de boeken te registreren. Er werd toen nog een stempel met een datum op een velletje voorin de boeken gezet. Twee leesboeken en één studieboek mochten we toen lenen.
Dat vond ik veel te weinig. Daarom bleef ik zo lang mogelijk in de bibliotheek lezen.
Nu mag je gelukkig meer boeken tegelijk lenen.

Als kind wilde ik al graag een boek schrijven. Ik begon er een paar keer aan, maar alle schrijfsels belandden in de prullenbak.
Ook toen ik volwassen was, bleef het een droom om ooit een boek te schrijven.

Totdat ik bedacht dat het altijd een droom zou blijven als ik er niets voor deed. Een boek schrijft zich niet vanzelf…

Ik moest dus aan de slag. En dat deed ik.

In 2009 verscheen mijn eerste boek bij uitgeverij Den Hertog: Gedropt.
Mijn droom om ‘ooit’ een boek te schrijven was uitgekomen!
Het is misschien een beetje raar, maar mijn droom ging nooit verder dan dat ene boek dat ik zo graag wilde schrijven.

Toch bleef het niet bij Gedropt. Het jaar erna kwam PC Privé uit, ook een jeugdboek, en in de jaren daarna volgden er meer boeken. In 2013 verscheen mijn eerste roman, Ster van hoop, bij uitgeverij Zomer en Keuning. Inmiddels staat de teller al op ruim 40 boeken en ik ben nog volop aan het schrijven.
Het blijft een bijzonder moment om het eerste exemplaar van een nieuw boek in handen te krijgen.

Boekenplank van Simone Foekens

‘Schrijven is een eenzaam beroep,’ zeggen mensen weleens. En dat is waar, ik schrijf het liefst als ik alleen ben of als de mensen om mij heen ook geconcentreerd bezig zijn. Heerlijk aan mijn bureau in onze gezellige werkkamer.
En… het is ook niet waar.
Zeker in deze tijd is het makkelijk om digitaal met collega-auteurs en andere mensen in contact te blijven. Af en toe organiseren de uitgeverijen iets. Zo heeft Zomer en Keuning bijna jaarlijks een auteursdag en maakt Den Hertog er elk jaar in september een feestje van als alle nieuwe kinderboeken verschijnen. Daarnaast ben ik lid van de christelijke auteursvereniging Schrijvenderwijs. Ruim tien jaar ben ik actief geweest in het bestuur, eerst als secretaris en later als voorzitter. We komen in principe drie keer per jaar bij elkaar voor een inspirerende dag met een lezing of workshop en gezelligheid.

Ik schrijf niet alleen graag, maar ik lees ook nog steeds graag. Ik ga zelden weg zonder mijn e-reader in mijn tas te stoppen. Gewoon, voor het geval dat…
Ik vind een e-reader ongelooflijk praktisch. Je stopt hem zomaar in je tas en op vakantie neem je stapels boeken mee zonder te hoeven sjouwen.

Daarnaast heb ik te veel hobby’s nog andere hobby’s, zoals fotografie, geocaching, Flagstack (ook een GPS-spel), (bord)spelletjes spelen, wandelen en creatief bezig zijn.

Weet je wat ik ook leuk vind?
Om op scholen of in bibliotheken over mijn boeken te vertellen. En over schrijven en lezen natuurlijk.