Nieuwe boeken
Leuk hè, die truck met nieuwe boeken?
Het zou supergaaf zijn om deze Lezen-is-dromen-truck echt tegen te komen op de weg. Volgeladen met nieuwe boeken om af te leveren bij de boekhandels.
Helaas blijft dit vooralsnog bij dromen… Dit plaatje heb ik met behulp van Photoshop gemaakt. Ook een erg leuke bezigheid trouwens!
De titel zegt het al: nieuwe boeken.
Nu het jaar 2021 op zijn eind gaat lopen, neem ik even de tijd om niet alleen vooruit te zien en te verwachten, maar ook om even achterom te kijken.
Geef me de moed
Het eerste boek van dit jaar verscheen in mei: Geef me de moed. Wat een mooie lezersreacties heb ik daarop mogen ontvangen! Niet alleen van mensen die zelf sarcoïdose hebben, maar ook van partners of andere familieleden en, heel bijzonder, Geef me de moed roept ook veel herkenning op bij mensen die kampen met de (heftige) naweeën van Covid-19 of met een andere ernstige en/of chronische ziekte te maken hebben. Geef me de moed is vlak voor corona geschreven (ik begon er in november 2019 aan). Dat thema’s ziek-zijn en chronische vermoeidheid zo actueel zouden zijn wanneer het boek uitkwam, had ik nooit kunnen bedenken. (Gelukkig maar.)
Iza en de verdwenen pony
In september verschenen er twee boeken. Allebei paardenboeken, maar geschikt voor andere leeftijden.
Iza en de verdwenen pony is voor kinderen uit de onderbouw. Het is alweer het zevende deel in de populaire paardenserie over Iza en haar belevenissen op manege In Galop. De delen zijn uitstekend los van elkaar te lezen, al zit er wel een chronologische volgorde in. In het vorige deel, Iza en het ruiterbewijs, hebben Iza en haar vrienden hun ruiterbewijs gehaald. Nu mogen ze zonder begeleiding een buitenrit maken. Als Iza op een morgen een lekke band heeft en iedereen al weg is, ziet ze dan ook maar één mogelijkheid: op haar pony Muis naar school. Maar of dat nu zo’n goed idee is?
Een nieuwe start
Een nieuwe start is ook een paardenboek, maar dan voor meiden vanaf 11 jaar. Het is mijn eerste boek voor deze leeftijdscategorie. Ik heb erg van het schrijven genoten en ik hoop dat veel meiden met plezier zullen lezen over de zussen Tamar en Lydia. De meiden zijn allebei gek op paarden, maar verder verschillen ze nogal van elkaar. Ze reageren dan ook totaal verschillend op hun verhuizing van Den Haag naar Huislo, een dorpje in het oosten van het land.
Kringen in het water
Twee weken geleden verscheen Kringen in het water, waarin Suze door een onbekende dame uit een penibele situatie geholpen wordt. Aan de kassa staan met je boodschappen en je pas weigert… Daar wil je toch niet aan denken? En al helemaal niet dat je pas terecht geweigerd wordt… Toch overkomt het Suze. De dame die spontaan Suzes boodschappen voor haar rekening nam, wil van geen terugbetalen weten, maar vraagt Suze in plaats daarvan iets voor een ander te doen. Dit spreekt Suze zo aan dat ze zich voorneemt om hetzelfde te vragen aan, Martijn, degene die zij helpt. Ook Martijn vindt het een mooi idee. Zo breiden de kringen in het water zich steeds meer uit. Maar zullen ze ooit weten wie de dame is die de eerste steen in het water wierp?
Vooruitzien: Beschadigde tijd
Eind maart verschijnt de volgende roman: Beschadigde tijd. Linda en Ties zouden graag samen verder willen, maar lukt het hen om de obstakels uit het verleden te overwinnen?
Voordat jullie dat kunnen lezen, moest ik afgelopen week eerst zelf een ‘obstakel’ uit de weg ruimen. Namelijk de voorgestelde correcties en de op- en aanmerkingen van de uitgever verwerken. Gelukkig vielen de op- en aanmerkingen erg mee, maar oef, wat waren er veel correcties op spelfouten en grammaticale onjuistheden. Ik geloof dat ik er nog nooit zo’n zootje van heb gemaakt met de d’tjes en de t’jes…
Binnenkort krijg ik de drukproef op de digitale deurmat en dan ga ik nog eens met de stofkam door de tekst heen. De verhaallijnen zijn dan (als het goed is) helemaal in orde (het idee dat je nog een kolossale tijdlijnfout tegenkomt… brrr…), maar dan gaat het echt om de dubbele spaties, vergeten of dubbele woordjes en typefouten en dergelijke. De puntjes op de i, zeg maar.
En dan is het wachten tot eind maart als de postbode met een doos vol exemplaren van Beschadigde tijd op de stoep staat, de abonnees van de Romanserie hun boekenpakket ontvangen en het boek overal te koop zal zijn.
E-book
Wisten jullie dat al mijn romans ook als e-book te koop zijn? (Ook als ze als fysiek boek al uitverkocht zijn!) Ook zijn ze te lezen via abonnementsdiensten als De Online Bibliotheek en Kobo Plus.
Zoals jullie misschien al wel weten, heb ik een voorkeur om op de e-reader te lezen. Ik vind het zoveel gemakkelijker vasthouden en meenemen dan een, in vergelijking met de e-reader, groot en dik boek. Ook is het fijn in het donker. Door de achtergrondverlichting die mijn e-reader heeft, maakt het niet uit hoe ik in bed lig of zit. Ik hoef geen rekening te houden met de lichtval. Ik vind het ideaal!
Maar in de boekenkast staan fysieke boeken natuurlijk een stuk leuker, dat dan weer wel 🙂
Waar gaat jullie voorkeur naar uit?