Koop online lokaal

Koop online lokaal

Koop online lokaal, het klinkt als een oxymoron. Maar dat is het niet.

Nu de lockdown weer verlengd is en in elk geval tot 9 februari zal duren, is het nog moeilijker voor winkels, horeca etc. om te overleven. Ook als er na 9 februari versoepeld gaat worden, zal dat – denk ik – langzaam gaan om een derde corona-piek te voorkomen.

Net als alle winkels die hun deuren moesten sluiten, hebben ook de boekwinkels het moeilijk. Het CPNB, de stichting die het Nederlandse boek promoot, is daarom een campagne begonnen om je lokale boekhandel te steunen.

Veel boekhandels bezorgen de boeken, kaarten, geschenken en dergelijke nu gratis in de regio. Hoe leuk is het om je bestelling ‘gewoon’ door een van de medewerkers van je eigen boekhandel bezorgd te krijgen in plaats van in een onpersoonlijk kartonnen doosje door de (vaak toch al overbelaste) medewerkers van de pakketdienst?

Of bestel eens een boek voor een ander bij zijn of haar lokale boekhandel. Als verjaardagscadeautje, hart onder de riem of gewoon zomaar, omdat het fijn is om iemand te verrassen.

Hoe triest zou het zijn om na de lockdown te moeten merken dat de boekhandel, die geweldige boekhandel waar je zo heerlijk rond kunt snuffelen, uit het straatbeeld verdwenen is.

Steun je boekhandel.

Koop nu een boek. (Als dat een boek van mij is: hartelijk dank!)

Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *