Overige

Overige

  • Een kleverig raadsel
Een kleverig raadsel - Simone Foekens

Niets aan! Dat vindt Hannah eerst van de camping midden in het bos. Wat is daar nou te doen? Er zijn alleen maar bomen.

Maar het is niet zo saai als ze denkt! Hannah en haar broer Reinier zwemmen in een bosmeer, maken vrienden en gaan op zoek naar een schat. Dan ontdekken ze dat iemand mierenhopen vernielt. En het bos staat vol kleverige planten Wat heeft dat met elkaar te maken? Voor ze het weten beleven ze een spannend avontuur. Want Hannah en Reinier hebben een idee wie de daders zijn.

  • Dwarrelletters
Dyslexie, First Lego League

‘Maar opa trekt er toch wel vaker een dag alleen op uit?’ vraagt Tim.
‘Jawel, maar dan heeft hij zijn mobieltje bij zich en dan neemt hij in elk geval op. Hij geeft nu helemaal geen reactie en na gisteren…’
Maartje staat er met grote ogen bij te kijken. ‘Als hij maar geen gekke dingen doet,’ zegt ze.
Meteen heeft ze er spijt van dat ze het hardop heeft gezegd.


Maartje staat voor een probleem. Elke dag weer. Hoe ze ook haar best doet, ze weet nooit zeker of er echt staat wat zij leest. Waarom dwarrelen de letters altijd voor haar ogen of wisselen ze stiekem van plek?
Als ze op school een project gaan doen, bruist ze van ideeën. Daar kan ze tenminste lekker meedoen!
Onverwachts ontdekt ze het geheim van de stoere opa van Tim, dat alles met haar eigen probleem te maken heeft. Wat moet ze doen? Wat gebeurt er als opa’s geheim bekend wordt?


  • Jacht
Tweeling, geocaching

‘Misschien zitten we ernaast, maar ik denk het niet. Laten we snel naar de politie gaan.
‘Dat dacht ik niet,’ klinkt ineens een stem.
Verschrikt kijken Sil en Lindy op. Voor hen staat een man in een dreigende houding. Lindy schuift naar Sil toe. De man draagt een donkerblauwe jas. In zijn linkerhand heeft hij een pistool.


De onafscheidelijke tweeling Tim en Sil ontdekt na hun verhuizing een geheimzinnig spel. Schattenjacht met GPS! Meteen storten ze zich op deze bijzondere hobby.
Als Sil verliefd wordt op hun klasgenootje Lindy en haar uitnodigt om mee te gaan op hun tochten, gaat dat Tim veel te ver.
Dan doen Sil en Lindy een ontdekking en belanden ze in een levensgevaarlijke situatie. Tim is de enige die kan helpen. Maar heeft hij op tijd door dat er iets aan de hand is? En wil hij wel helpen?

  • Teamwork
First Lego league - Simone Foekens - Teamwork

Otto-Paul kijkt verbaasd de klas in en houdt Mark tegen. Meester Vogel kruipt op handen en voeten door het lokaal achter een autootje aan. Hij maakt er zachte ‘vroemvroem’ geluiden bij. Mark en Otto-Paul kijken elkaar aan en proesten het tegelijk uit. Van schrik schiet de meester omhoog en stoot hij zijn hoofd tegen een tafel.

Bij meester Vogel in de klas is het altijd een chaos. Maar als de school mee gaat doen met een gave wedstrijd, moet groep acht keihard gaan samenwerken. De klas moet robots bouwen en die opdrachten laten uitvoeren.

In de supermarkt wordt steeds gestolen. Maar de dieven zijn onvindbaar. Mark en Sophie laten het niet aan de grote mensen over en gaan zelf op zoek. Pas als de superslimme Jochem uit groep vier erbij komt, komt er schot in de zaak.

  • PC Privé
Chatten, gameverslaving

Voetstappen op de trap!
Klik!
Geen moment te vroeg, want haar vader komt binnen.
‘Ha, wat ben je ijverig bezig! Laat je laptop maar op je bureau staan. Ik zal na het eten de nieuwe updates installeren voor je.’
En de msn historie controleren, weet Katinka. Zodra haar vader de kamer verlaten heeft, wist ze voor zekerheid haar zoekgeschiedenis en bezoekt ze voor zekerheid nog even haar mailbox en de schoolsite. Hopelijk is dit voldoende om de sporen naar People Planet te wissen. Gelukkig heeft papa niet zoveel verstand van computers, denkt Katinka.


Katinka baalt van school: om de een of andere reden mijden haar vriendinnen haar plotseling. Ook op msn schelden ze haar uit en wordt ze gepest. Ze maakt een account aan op People Planet, een levensecht online spel waar ze gewoon zichzelf kan zijn.
Ze gaat steeds meer in PP op én heeft steeds meer te verbergen. Het is toch nep, zo praat ze het goed.
Maar PP wordt belangrijker voor haar en al snel houdt ze er op internet een heel ander leven op na dan in het echt. Dan krijgt ze een vriend op PP: Mr. X. Katinka vindt hem te gek, maar heeft niet in de gaten dat hij haar gebruikt.

  • Gedropt

Het gezicht van meester Vogel staat heel ernstig. Gabriël voelt zich eerst warm en dan weer koud worden. Het gaat beginnen! Nu moet hij zijn rol goed spelen!
‘Jongens,’ begint de meester. ‘Gisteren was Nathalie al niet bij ons op school, we wisten toen niet waarom. Nu wel. Nathalie is weg! Ze wordt vermist. Waarschijnlijk is ze weggelopen. Het blijkt dat Nathalie al vanaf zaterdag niet meer is thuisgekomen.’


Als hun klasgenootje Nathalie spoorloos verdwijnt, is groep acht in rep en roer. Zelfs meester Vogel maakt geen grapjes meer. Gabriël is de enige die er meer van weet, maar hij moet zwijgen…