In de top 10 van de leukste kinderboeken over dyslexie

In de top 10 van de leukste kinderboeken over dyslexie

Op Instagram zag ik in een bericht van Karaton_edugame dat Dwarrelletters in de Top 10 van de leukste kinderboeken over dyslexie staat. Superleuk! Dat het oorspronkelijke bericht al uit 2018 stamt, doet daar niets aan af.

Wat wel jammer is, is dat Dwarrelletters uitverkocht is. Maar… ik heb nog een paar exemplaren! Die mogen weg voor slechts 10 euro inclusief verzendkosten (alleen voor Nederland). Belangstelling? Stuur een berichtje via het contactformulier. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Lezen is ontzettend belangrijk in de huidige maatschappij. Daarom kan een leesachterstand of een leesprobleem als dyslexie erg ingrijpend zijn. Veel lezen en een goede begeleiding zijn hierbij van groot belang. Karaton biedt oefening aan op een manier die kinderen erg zal aanspreken, namelijk door middel van een game. Ik heb geen ervaring met deze game, maar ik weet wel hoe naar dyslexie kan zijn en hoe moeilijk het kan zijn om een kind positief te blijven stimuleren. Ik kan me voorstellen dat een game daar een goede bijdrage aan kan leveren.

Naast veel (samen) lezen is voorlezen van groot belang. Ook luisterboeken kunnen een waardevolle aanvulling zijn, omdat kinderen dan zonder grote inspanning een verhaal op hun eigen niveau horen en kunnen ervaren dat boeken ook gewoon erg leuk kunnen zijn. Daarbij breiden ze hun woordenschat ongemerkt ook uit.

Dwarrelletters is een boek voor de midden-/bovenbouw (avi-niveau M6) waarin dyslexie/laaggeletterdheid een grote rol in speelt. Niet alleen kinderen kunnen lezen lastig vinden, maar volwassenen ook…

Naast Dwarrelletters is er ook de serie over Bart, een vrolijk en ondernemend jongetje dat allerlei avonturen beleeft en problemen op zijn eigen manier oplost. Er zijn vier delen, die allemaal avi-niveau E4 hebben. Maar, in tegenstelling tot andere E4-boeken, zijn deze boeken geschreven in korte zinnen en begint elke zin op een nieuwe regel. Heel fijn als de letters voor je ogen dwarrelen!

Hier is het eerste hoofdstuk van Bart wordt verkeersagent te lezen. Ik heb alle delen van Bart nog op voorraad, maar ook hier geldt dat wie het eerst komt, ook het eerst maalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *