Genomineerd!

Genomineerd!

Ik wist dat ik vanochtend gebeld zou worden.

Vandaag zouden namelijk de nominaties voor de Eigenwijsprijs 2020 bekend gemaakt worden. Ik kende het klappen van de zweep, want ik heb al vaker ’s ochtends op zo’n telefoontje mogen wachten. Twee jaar geleden resulteerde dat zelfs in het winnen van de Eigenwijsprijs met Battje en de bandenprikker! Dit jaar gaat het om deel twee: Battje en de lokfiets.

Ik wist dat ik niet voor negen uur gebeld zou worden.

Dus toen ik tegen zes uur opstond, had ik tijd genoeg om nog een flink rondje te lopen. Ik genoot van de rust, van de vogels, die floten en van de konijntjes die hier bij tientallen zitten en ineens schoot me iets te binnen…

Ik wist dat ik niet gebeld kon worden.

Andere jaren was ik namelijk altijd op mijn vaste telefoon gebeld en die heb ik al maanden niet meer. Thuisgekomen heb ik meteen een mailtje gestuurd met mijn mobiele nummer. Gelukkig werd het mailtje snel gelezen. Per slot van rekening zit ik niet alleen in spanning, maar is het voor degene die belt ook niet fijn als iemand niet te bereiken is. Het is namelijk wel de bedoeling dat alle auteurs die kans maken op de nominatie gebeld worden voor het persbericht uitgaat…

Ik wist dat ik elk moment gebeld kon worden.

Het was even wachten, maar eindelijk ging de telefoon met het verlossende woord: Battje en de lokfiets is genomineerd voor de Eigenwijsprijs 2020 (onderbouw)! Superblij ben ik daar mee! Wat ik zo ontzettend leuk vind aan deze prijs is dat kinderen – de doelgroep dus – de juryleden zijn.

De andere twee genomineerden in deze categorie zijn Ina van der Beek en Jan van den Dool. Allebei hartelijk gefeliciteerd!

In verband met corona wordt er nog nagedacht hoe de bekendmaking en de uitreiking van de prijs vorm gaat krijgen. Een groot boekenfeest in september zoals de bedoeling was, zit er niet in. Het is niet anders, want als het niet kan zoals je het wil, dan moet het maar zoals het kan.

In elk geval eten wij er vanavond een lekker gebakje op. Feestjes en mooie momenten zijn het waard gevierd te worden!

Lees het persbericht hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *