Gekookt ei uit de airfryer

Gekookt ei uit de airfryer

Echt?

Ja, echt!

Een paar jaar geleden kocht ik een airfryer bij Lidl. Gewoon om eens te kijken of het wat was zonder meteen de hoofdprijs te betalen.

Het beviel inderdaad wel. Voor snacks en dingen als aardappelballetjes. Ook heb ik er eens kippenvleugeltjes in gebakken en – domdomdom – daarna de boel niet goed schoongemaakt en de airfryer gewoon weer gebruikt.

Ingebrand vet was dus het logische gevolg… Met geen mogelijkheid was het ding meer meer schoon te krijgen. Op gegeven moment zag ik een mooie aanbieding voor een Philips airfryer. Die heb ik, na het lezen van de reviews, gekocht en dat vieze ding weggedaan. Schoonmaken gebeurt nu na elk gebruik, want dat lesje heb ik er wel van geleerd. Het ligt er natuurlijk aan wat er klaargemaakt is, maar vaak is het alleen maar een kwestie van een vochtig doekje erdoor en klaar. Het mandje kan bovendien in de vaatwasser.

Er kan zoveel meer in/met de airfryer dan alleen snacks klaarmaken. Ik ontdek steeds meer mogelijkheden. Echt leuk. En lekker. En gezond(er).

De nieuwste ontdekking is dat je eieren kunt koken in de airfryer. Het was even een raar idee, maar het gaat perfect en kost (vrijwel) geen extra tijd ten opzichte van koken in een pannetje water. Het is nog heel simpel ook. Prik een gaatje in de eieren (hoeft niet per se, las ik in verschillende reacties, maar dat deed ik altijd al, dus ik doe het nu ook maar) en leg ze in het mandje van de NIET voorverwarmde airfryer. Stel de temperatuur in op 120 graden. That’s it.

Veertien minuten voor een hardgekookt eitje. Minder uiteraard als het zacht(er) gekookt moet zijn. Water aan de kook brengen en de eieren tien minuten koken kost net zoveel tijd en meer handelingen. Natuurlijk zijn de eieren gloeiend heet als ze klaar zijn, dus haal ze met een ovenhandschoen of een lepel uit het mandje en laat ze schrikken onder koud water.

Pellen en eten maar. Zo uit de dop of lekker op een boterham of cracker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *