Geef me de moed

Geef me de moed

Op 26 mei verschijnt Geef me de moed. Tot mijn verrassing stond vandaag al een bezorger aan de deur met een doos versgedrukte exemplaren!

Geef me de moed is in een prachtig jasje gestoken. Ook al zie je digitaal hoe de cover gaat worden, het is toch echt anders om het boek fysiek in handen te hebben. Het kleurenschema doet me aan pauwenveren denken. Zo mooi.

Quotes en liedjes

Soms speelt er tijdens het schrijven een quote door mijn hoofd als thema, soms een liedtekst en soms… allebei.

Dat was bij Geef me de moed het geval. Vanaf het begin moest ik denken aan de spreuk, het gebed eigenlijk, van Franciscus van Assisi. Daarnaast popte er tijdens het schrijven een liedje op in mijn hoofd:

De spreuk van Franciscus van Assisi heb ik altijd al mooi gevonden, maar sinds het nadenken over en het schrijven van Geef me de moed is het steeds meer mijn lijfspreuk geworden. Veranderingen kunnen zoveel moed vragen voor je ermee aan de slag durft. Het accepteren van dingen die niet (door mij) te veranderen zijn, vraagt soms bakken vol wijsheid. En inzicht… soms moet je tegen een muur oplopen voor je dat inzicht verworven hebt.

Het fragment uit Het lied van Petrus speelde tijdens het schrijven ineens door mijn hoofd op een toepasselijk moment in het verhaal. Een moment heb ik gedacht dat het een Bijbeltekst was, maar ik vond de woorden terug bij Stef Bos ­čÖé

Nieuwsgierig hoe de fragmenten een rol spelen in Geef me de moed? Vanaf 26 mei is Geef me de moed overal verkrijgbaar (tip: bestel het vast bij de lokale boekhandel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *