Eigenwijsprijs 2020

Eigenwijsprijs 2020

Vandaag zijn de winnaars van de Eigenwijsprijzen 2020 bekend gemaakt. Dat werd -in verband met corona- gedaan via een filmpje op de website.

Spannend, want Battje en de lokfiets was een van de drie genomineerden voor de Eigenwijsprijs voor de middenbouw. Voor de bovenbouw waren er ook drie boeken genomineerd.

De Eigenwijsprijs is de christelijke kinderjuryprijs. Ik was en ben er erg blij mee dat Battje en de lokfiets door de kinderen zelf in de top 3 gestemd is! Gewonnen heb ik niet. De winnaar is Jan van den Dool met zijn boek Bikkel redt Jessica. Van harte gefeliciteerd, Jan! En een stevige poot van Battje voor Bikkel.

Voor de bovenbouw ging de prijs naar Willemijn de Weerd met Papa, waar blijf je? Hartelijk gefeliciteerd!

Tegelijk met de Eigenwijsprijzen werd ook de winnaar van Het Hoogste Woord bekend gemaakt. Dat is de prijs die door de vakjury toegekend wordt. De winnaar hiervan is Rijk Arends met Overboord. Van harte gefeliciteerd!

Goud werd het dus niet voor Battje en de lokfiets, maar zilver of brons. Virtueel dan, want er worden helemaal geen medailles uitgereikt. Goud was natuurlijk fantastisch geweest, maar het is zonder meer geweldig dat Battje zilver of brons in de wacht heeft gesleept. En daarom heb ik voor vanavond lekkere Bossche Bollen gehaald!

Voor het filmpje met de bekendmaking van de prijzen moesten alle genomineerde auteurs twee filmpjes opnemen. Een met een praatje over jezelf en het genomineerde boek en eentje waar je op moest juichen alsof je net gehoord had dat je gewonnen had. Natuurlijk werden alleen de filmpjes van de winnaars uitgezonden.

Nieuwsgierig naar het filmpje? Het is via deze link nog tot eind oktober te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *