Battje en Bumper, niet zomaar politiehonden

Battje en Bumper, niet zomaar politiehonden

Begin 2016 postte de Almelose politie een schattige foto van het Mechelse herdertje Battje. Acht weken oud en al mee op nachtdienst. Nou ja, nog niet echt in dienst natuurlijk, maar hij mocht vast wat rondsnuffelen om aan het politiebureau te wennen. In mum van tijd was Battje waanzinnig populair. Niet alleen in Almelo, maar in heel Nederland. En dat allemaal naar aanleiding van een foto op Facebook!

Battje, 8 weken oud, op het politiebureau

Vanwege de overweldigende belangstelling werd besloten een meet & greet met Battje te organiseren op het politiebureau voor vijf gelukkigen plus introducĂ©. Mijn dochter wilde er graag heen, maar ‘knuffelen en spelen met Battje’ was natuurlijk geen unieke reden, dus ik breidde mijn motivatie uit met de opmerking dat ik een boek over Battje kon schrijven.

Tot mijn dochters grote vreugde werden we uitgekozen. Zelf vond ik dat natuurlijk ook supergaaf! Wat hebben we een ontzettend leuke ochtend gehad.

Meet & Greet, april 2016

Inmiddels is Battje naar Noord Nederland verhuisd en allang geen schattige pup meer. Hij is nu een stoere politiehond die als jongste politiehond zijn examen haalde. Om zijn werk goed te kunnen doen, mag Battje niet meer in de publiciteit staan. Maar in mijn boeken Battje en de bandenprikker en Battje en de lokfiets zal Battje altijd een lief, ondernemend en ondeugend pupje blijven.

Het eerste exemplaar van Battje en de bandenprikker kreeg ik uit handen de bek van Battje

Ook Bumper is een politiehond die als pup bij de Rotterdamse politie volop aandacht kreeg in de sociale media. Waar Battje een beetje in de schaduw werd gehouden, werd Bumper ingezet als een soort spreekbuis voor de Rotterdamse politie. In vaak grappige bewoordingen had de herder over veel zaken iets te zeggen. Bumper heeft dan ook veel enthousiaste fans en volgers, die Bumperklevers worden genoemd.

Ook Bumper werd meer en meer uit de publiciteit gehouden toen het moment naderde dat hij zijn politiehondenexamen moest doen.

Bumper slaagde voor het examen. Hij is dus officieel een afgestudeerde politiehond. Toch was er een lastig punt. Bumper had geen rustige beet, waardoor hij een boef meer zou kunnen verwonden dan nodig is. De Rotterdamse politie stelt hoge eisen aan hun honden.

Daarom is er besloten dat Bumper zijn oude functie op social media terugkrijgt. Hij zal voornamelijk positief nieuws brengen, maar hij legt ook uit waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn en waarom het belangrijk is om je bijvoorbeeld aan de coronamaatregelen te houden.

Hier vind je het artikel over Bumper en zijn terugkeer op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *