We gaan op #BERENJACHT

We gaan op #BERENJACHT

Hebben jullie ook het gevoel dat alles zo onwerkelijk is? Of het gewoon niet waar is wat er nu gebeurt?

Het is iets voor in verhalen. Fantasy-verhalen, wel te verstaan.

Toen de eerste berichten over corona – in het verre China – ons bereikten, hadden we toch nooit kunnen bedenken dat we amper een paar maanden later in een intelligente lockdown zouden zitten?

Een situatie die zeker nog weken, mogelijk zelfs maanden gaat duren. Wie had geloofd dat de scholen voor maanden zouden sluiten? En dat ook horeca, theaters, bioscopen en sportgelegenheden gesloten zouden blijven? Dat zelfs het voetbal stil zou komen te liggen en de economie haast tot stilstand komt?

Niemand toch?

Helemaal niemand had toen geloofd dat we dat zouden accepteren zonder in gele hesjes op het Malieveld te protesteren.

Omdat het noodzakelijke maatregelen zijn!

Op Facebook en in het nieuws lees ik over kinderen die bedolven worden onder het huiswerk, over 40%(!) meer telefoontjes naar de Kindertelefoon, over de vermoedelijke toename van huiselijk geweld en over (toename van) psychische problemen.

Zo moeilijk en zo verdrietig!

Ik kan niet anders dan me bij Mark Rutte en alle andere mensen aansluiten die ons oproepen om lief voor elkaar te zijn en naar elkaar om te zien

#Doeslief en #Daslief.

Ik zou eraan willen toevoegen: probeer erover te praten als je het moeilijk vindt, krop het niet op en wees vooral ook lief voor jezelf. Zorg voor elkaar en voor jezelf. Ik denk ook dat dat een Bijbelse gedachte is. Vraagt God niet van ons Hem lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf?

Intussen komen er allerlei initiatieven voorbij. Oproepen op Facebook om iets te plaatsen ‘tegen de verveling’ en ‘om Facebook te overspoelen met schoonheid’ en dergelijke. Daar heb ik wat minder mee. Dat zal ook wel komen omdat mijn werk gewoon doorgaat en niet (veel) anders dan anders is. Van verveling is dus geen sprake.

Wat ik een erg leuk project vind, is de #BERENJACHT. Het is geïnspireerd op het boek ‘We gaan op berenjacht’. Het idee is dat mensen een beer voor het raam zetten of een beer op het raam maken. Ouders die met hun kinderen een frisse neus gaan halen hebben dan iets leuks te doen terwijl ze in hun eigen omgeving wandelen (en anderhalve meter afstand houden van andere mensen). Er worden berenbingokaarten gemaakt en berenjachtdiploma’s. De een is nog creatiever dan de ander. Prachtige berentafereeltjes heb ik al gezien en schitterende raamtekeningen.

Berenjacht is ook leuk als je de kinderschoenen ontgroeid bent, ontdekte ik toen ik samen met mijn dochter haar krantenwijk liep 😉

Hier kijkt Gijsje uit naar berenjagers en smeekt hij me om het raam verder op te leuken. Goed idee, want als er regelmatig iets nieuws te ontdekken valt, blijft het berenjagen leuk.

Doen jullie ook (al) mee?

Gijsje kijkt uit naar berenjagers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *