Battje

Battje

Politiepup Battje bestaat echt!
Hij is opgegroeid bij Martin. Martin is hondengeleider bij de politie in Almelo. Als piepkleine pup van acht weken ging Battje al mee naar het politiebureau. Niet om te werken, maar om alvast te wennen.
De politie plaatste een foto van Battje op Facebook. Iedereen was gelijk gek op Battje. Iedereen wilde Battje zien en aaien en knuffelen. Dat kon natuurlijk niet. Daarom bedacht de politie een soort wedstrijd.

Battje, 8 weken oud

Vijf mensen mochten op het politiebureau op bezoek bij Battje. Ze mochten allemaal iemand meenemen. Je moest zeggen waarom juist jij op bezoek zou moeten bij Battje. Mijn dochter wilde ook erg graag Battje in het echt zien. Daarom zei ik, dat ik een boek over Battje zou kunnen schrijven. En raad eens?
We werden uitgekozen om bij Battje op bezoek te komen!

Op bezoek bij Battje. Hij is al flink gegroeid

En ja, wat je belooft, moet je doen…
Daarom zijn er nu al twee boeken over de leukste en stoerste politiepup van Nederland!
Battje en de bandenprikker heeft zelfs de Eigenwijsprijs gewonnen. Battje en de lokfiets dingt mee naar de Eigenwijsprijs2020. Spannend!
(Battje is verhuisd en woont nu in Friesland)

Battje en de bandenprikker, Simone Foekens, politiehond, speurhond, pup, politie

Bij Sem thuis hebben ze een puppy. Maar geen gewone: als Battje groot is, wordt hij politiehond. Hij mag nu al vaak met papa mee naar het politiebureau om te wennen.
‘s Nachts worden er telkens banden van auto’s lek gestoken. De meester van Sem en Evi komt daardoor zelfs te laat op school. Wie doet dat toch? Als Sem en zijn buurmeisje Evi op een zomeravond iets heel verdachts zien, gaan ze eropaf.
Met Battje natuurlijk!

In het dorp verdwijnen telkens fietsen. Sem heeft pech. Ook zijn fiets is
gestolen! Het lukt de politie niet om de fietsendief te vinden.
Sem en Evi proberen de dief op te sporen. Maar als dat lukt, komen ze in grote problemen…
Gelukkig is politiepup Battje er ook nog!